Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J28a53n 88P60i95ň50o43s

5. 10. 2018 23:46

Zlehčovat téma migrantů na blogu idnesu, no nevím, co jsem čekal. Nechtěl jsem to psát, aby to nebylo zdlouhavé. Ale tak aby se neřeklo, tady je 10 témat které považuji za důležitější (na státní úrovni). :

1. Klientelismus - stálice české politiky. Mluví se o tom, nikdo to ale neřeší. Tak nějak jsme si na to už všichni zvykli - to je ale chyba! 2. Korupce - podobně jako u klientelismu 3.Zastaralé školství založené na biflování (plýtváme roky diskuzí nad jednotnou maturitou, nebo teď nad povinnou matikou přitom školství má mnoho jiných bolestivých dlouho neléčených míst). 4. Ochrana přírody (péče o lesy, kůrovcové kalamity, péče o zemědělskou půdu, a z toho všeho vyplývající boj se suchem). 5. Transparentnost a digitalizace - klasické lítačky po úřadech, štosy papíru, razítka - škoda slov! 6. Zahraniční politika - co vlastně chceme? Budeme jen do nekonečna sbírat laciné politické body nadáváním na EU nebo taky něčím přispějeme? Nebo chceme směřovat na východ? Jak to, že dlouhodobě vystupuje český prezident nezávisle (a často v rozporu) na ministerstvu zahraničí? Má vůbec někdo nějakou vizi? 7. Zemědělství - krátce zmíněno v rámci ochrany přírody, protože to souvisí se suchem. Nicméně celý koncept zemědělství v ČR je nutno přezkoumat! Obrovské korporace, nedbající na stav krajiny, přisáté na dotace z ČR a EU. 8. Justice - oproti Polsku, kde je justice pod kontrolou státu, jsme na tom ještě dobře, ale k dokonalosti má ta naše opravdu daleko. Kauzy, které se táhnou roky, přehmaty, zametené kauzy. Co Čapí hnízdo? Řeší se to ještě vůbec? 9. Ekonomika - ta teď jede, to je super. Nakolik je to ale naší zásluhou a na kolik EU (respektive prosperujícího Německa). Nějaká vize jak růst zužitkovat nebo zůstaneme jen u příspěvků a slev? 10. Energetická vize - s jádrem na věčné časy? Vypadá to, že už je vše v pohybu, teď jen jak to "prodat" občanům. Půl bilionu nebo ještě víc? Jasné je, že ČEZ na to nemá prostředky a tak je potřeba, aby to stát zatáhl penězi daňových poplatníků.

0 0
možnosti
VE

Na státní úrovni je to téma určitě v top 10 , možná v top 3. Zájem stěhovat se z Afriky do Evropy je stále a nejspíš poroste, podobně i tlak západní Evropy na přerozdělování a solidaritu. Stačí jednou povolit a důsledky jsou nevratné

3 0
možnosti
AR

Pokud je autor článku zaujat přípravou komunálních voleb, tak otázky okolo migrantů jsou nezajímavé. Pouze jedinci o migrantech stále do omrzení blábolí. Mlčící většinu toto téma ani nezajímá. Mě bude u nás doma zajímat kdo bude novým starostou, zda radnice vyčlení nové stavební parcely, kdy bude dokončeno oplocení hřbitova a obnovena tam zeleň, zda se začne s renovací dětského hřiště atd.!!

2 0
možnosti
FD

Zlodějina přebolí,Mohamed je však nafurt.

8 0
možnosti
OT

Migrace bude rozhodovat o budoucnosti Evropy. Ale jste ještě mladý a, no možná že časem pochopíte.

5 0
možnosti
PS

Je to tak. Proč se zabývat něčím co postihne až budoucí generace, já žiji teď a tady. To je jako s dluhem, letos chci na dovolenou, bohužel můj rozpočet to neumožňuje. Stačí zajít do banky a půjčit si, možná mi kamarád říká že půjčovat si na dovolenou je pitomost, možná mi odborník říká že pokud nedokážu z napjatého rozpočtu ušetřit tak pro mě bude těžké splácet. Ale to bude až za rok za dva takže téma dluh/peníze nejsou mezi problémy ani v top10, teď řeším aktuální problém a to je kde vezmu na dovolenou.

12 0
možnosti
PK

Já bych z hlediska budoucnosti téma migranti v TOP 10 jistě nechal....

6 0
možnosti
SB

Máte sice pravdu, že v komunální politice jsou důležitější jiná témata než na celostátání úrovni, avšak alespoň určité mantinely mi ta strana musí splňovat i ve věcech, o nichž se na komunální úrovni nerozhoduje. Už z principu.

Představte si, kdyby (teoreticky) někdo schvaloval vyhlazení Lidic nebo přepadení Československa armádami Varšavské mlouvy z rozu 1968.

Přestože tato témata nemají souvislost s údržbou městské zeleně, s vyřešením veřejné dopravy, s pouličním osvětlením nebo s činností městské policie, byla by taková strana pro mne nepřijatelná už ze samotného principu.

Stejně tak jsou pro mne už z principu nepřijatelní vítači.

10 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1272x
Píšu slova, věty, sem tam i souvětí...