Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tak nějak tuším, co jste chtěl sdělit, jen jste to "neuchopil" moc šikovně...

Když byly prezidentské volby, kamarádka, co pracuje v Domově seniorů, mi říkala, že ti senioři, co chtěli volit, volili především Zemana, protože jméno Drahoš jim nic neříká. Neměli ani zájem si cokoliv zjišťovat, neslyší, takže TV neposlouchají, špatně vidí, takže noviny nečtou..Zemana znají jako letitého politika, tak šup s ním do urny..tím neházím všechny seniory do jednoho pytle, jen popisuji danou situaci..

Stejně tak u parlamentních voleb, neznají nové politické strany, pamatují si především KSČ, ČSSD ( právě díky Zemanovi ) a někteří fandí ODS..a protože vzpomínají na staré dobré časy za komunismu - měli sociální jistoty, mléko a chleba za korunu, proč by je nevolili znovu a znovu a znovu??

Ale...

Naštěstí jsou tu i pamětníci, kteří za vlády KSČ neskutečně trpěli. V posledních dnech vystupují v různých dokumentech v TV, jeden z nich vyjádřil politování nad tím, jak moc bojoval jako student proti nástupu KSČ k moci a dnes vidí v TV komunistu Filipa, jak se spokojeně usmívá, protože jim Zeman přislíbil účast na sjezdu Strany..v podstatě těm pamětníkům pan prezident zasadil kudlu do zad! Ovšem, kolik takových pamětníků v naší republice je?! Podle výsledků voleb zřejmě méně než těch "kdysi spokojených". Ano, mám stejný pocit jako Vy, že spíše jen přešlapujeme na jednom místě ne a ne se posunout - vpřed..

Asi tak..

4 1
možnosti
JP

Hmmm, vidím i slyším dobře, ale co předváděl Drahoš v televizních debatách byla ubohost, která řadu lidí odradila, aby mu hodili hlas.

A co se týče KSČ(M): jsou rodiny, kterým se paradoxně za jejich vlády vedlo lépe, než za předcházejícího režímu. Jejich rodiče byli chudí a oni nemohli studovat, protože na studia neměli peníze. Za komunistů studovat mohli a vystudovali - to byl třeba případ mých rodičů.

4 1
možnosti
SB

Proč tedy od nepaměti vznikaly Rady starších ?

10 0
možnosti
Foto

Hm, jenže tehdy byli za kmety považováni už padesátníci.

0 0
možnosti
MV

M49i58l20a31n 70V24i45k

28. 2. 2018 11:42

Zplodit takovou blbost může jen ...

15 0
možnosti
Foto

Zajímavý příspěvek. Mnohých starších čtenářů se to asi dotklo, nicméně máte pravdu v tom, že na opětovném zvolení Zemana prezidentem mají zásluhu především důchodci.

Pokud by se konalo referendum o vystoupení ČR z EU, dovedu si živě představit billboardy a reklamy v novinách s českou vlajkou nebo Hradčany a k tomu jednoduchá hesla: "STOP diktatuře Bruselu! Volte svobodu!" Na mnoho zejména starších voličů by to zabralo, ačkoliv by nebylo možná ani jasné, kdo za těmito reklamami a billboardy vlastně stojí. Bohužel!

4 7
možnosti
DB

neskutečně nesmyslná sekvence vět.......pokud takto myslí každý mladý či jen jejich většina je otázkou, jestli by se svéprávnost neměla posunout až na věk po 46 roce života...........ale přinejmenším hlasovací právo.......

17 1
možnosti
PK

..ano v kontextu tohoto článku bych omezil hlasovací právo do cca 40 let a jen pro lidi s VŠ ..jinak tato republika zahyne...;-€;-€;-€

9 0
možnosti
JA

J31i23ř79í 33A52l30e26x18a

28. 2. 2018 11:12

Jsem starší. Půlku života jsem prožil v bolševismu a jsem rád, že je pryč. Rozhodně si tu dobu neromantizuji. Zemana jsem nevolil. Ale přesto si myslím, že některé Vaše výroky jsou nehorázné, např.: "....fiktivních migrantů a islamizace.....". Takže tem průšvih, co je ve Francii a Německu je fiktivní? Že nejsou u nás, není podstatné. Jakmile zjistí, že se tu také dá žít, vrhnou se i na nás.... :-/

17 0
možnosti
MC

A ti senioři těm mladým určují kolik mají mít dětí? Protože jinak je ten článek jak dort od pejska a kočičky.

4 0
možnosti
VH

Když někdo generalizuje, neznajíc fakta, téměř jistě vysloví blbost.

Jinak: Jsa již 15 let důchodcem, znám spoustu seniorů. Pokud vím, nikdo z nich nevolil Zemana ani náhodou.

Hledejte spíš mládež, plačící, že jí nelétají pečení holubi do huby. Rodiče, naříkající nad náklady na děti (jako kdyby někdy děti nic nestály).

Je snad na Moravě největší podíl důchodců? Je snad nejméně seniorů v Praze a středočeském kraji? Je snad ze všech měst nejvíce seniorů v Ostravě či Karlových Varech?

16 0
možnosti
Foto

To, že nikdo z vašich známých seniorů nevolil Zemana, svědčí jen o tom, že se pohybujete v určité bublině lidí s podobnými názory. Někdo toho Zemana ale volit musel. Já jsem důchodcem 4 roky a Zemana jsem také nevolil. Bydlím ale na venkově v pohraničí a bohužel musím konstatovat, že zde získal Zeman mezi důchodci velmi výraznou většinu.

3 0
možnosti
JK

J29a21k61u44b 43K17o28s

28. 2. 2018 8:14

Znám pár mladých lidí, kteří už mají myšlenky srovnané i v nízkém věku a vědí, že přijde čas... Řekl bych, že vás ale tento příspěvek moc nectí.

9 0
možnosti
PS

Jasně že budou volit proti vám. Už od pradávna starší lidé kašlou na své potomky(syn,vnuk). Nikdy je nezajímalo zda se jejich děti budou mít dobře, vždy myslí jen na sebe. V okolí nemám jediného člověka co by pomáhal potomkům. Neznám jediného důchodce co z důchodu ještě našetří jen aby vnuk měl nové kolo. Vysvětlení tohoto blábolu jsou v podstatě dvě. Buď máte dysfunkční rodinu s nulovým zázemím, nebo jste neuvěřitelně hloupý. A pokud je varianta B správně tak by vám mělo být odepřeno právo hlasovat.

18 0
možnosti
LB

Bravo, výstižně řečeno!!!!

5 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1272x
Píšu slova, věty, sem tam i souvětí...